Kuka ja mistä kirjoitetaan?

Muokkaus 31.12.2015: Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä on toistaiseksi lopetettu. Sari Salminen jatkaa kirjoittamista eläinten hyvinvointiasioista blogissa osoitteessa elikoista.com

Olen eläinsuojeluasiamies Sari Salminen. Aiemmin o
len toiminut pieneläinlääkärinä eläinsuojeluyhdistyksessä, eläinsuojelusäädösten valmistelijana maa- ja metsätalousministeriössä (MMM) sekä eläinsuojelun valvonnan ohjaajana Elintarviketurvallisuusvirastossa (Evira).

Blogissa kirjoitan eläinten suojelusta ja hyvinvoinnista sekä niihin liittyvistä asioista. Ajatuksena on herättää keskustelua sekä edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia koko yhteiskunnassa. Eläinsuojeluasiamiehen tehtävät löydät sivun alalaidasta.

torstai 8. lokakuuta 2015

Rotan monet roolit -seminaari 3.11.2015Eläinsuojeluasiamies ja Eläinten hyvinvointikeskus EHK järjestävät marraskuussa Helsingin yliopistolla iltapäivästä iltaan kestävän seminaarin, jonka aiheena ovat rotat ja niiden monet roolit osana yhteiskuntaamme.

Seminaari pähkinänkuoressa:
MITÄ: Rotan monet roolit -seminaari
MILLOIN: tiistaina 3.11.2015 klo 12 - 18.30

Seminaarin esitysten diat löytyvät täältä. Eläinten hyvinvointikeskuksen kooste rotasta neurobiologian mallieläimenä löytyy täältä.

Tapahtuma on kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin ja siihen on vapaa pääsy. 

Seminaarin ohjelma

Ihmisten ja rottien välistä vuorovaikutusta voisi luonnehtia vähintäänkin monimutkaiseksi. Rotat ovat ihmiselle niin pelättyjä tuholaisia, objektiivisia koe-eläimiä kuin rakastettuja lemmikkejäkin. Entä millainen eläin ihminen on rotalle?

Tapahtuman puhujat muodostavat asiantuntemuksellaan laajapohjaisen kokonaisuuden. Seminaarissa puhutaan siitä, millainen rotta on eläinlajina, lainsäädännössä, haittaeläimenä, esiintyjänä, lemmikkinä sekä siitä millainen sen rooli on merkittävänä koe-eläimenä. Myös eettinen näkökulma on mukana.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan ja keskustelemaan rotasta!

10 kommenttia:

 1. Voi kettu sentään, kun on viikolla. Ei ehdi Turusta millään, kun pitää töissäkin käydä. Jos olis viikonloppuna ni olisin ollut erittäin kiinnostunut.

  VastaaPoista
 2. Hei Tellu,
  Suoraa netin kautta tapahtuvaa lähetystä selvitetään vielä. Laitan tänne heti infoa, jos se saadaan järjestymään.
  ~Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se olisi hienoa :). Peukut pystyssä, että onnistuu.

   Poista
 3. Nettilähetys olis kyllä erittäin jees!

  VastaaPoista
 4. Jos nettilähetys ei onnistu suorana niin olisko mahdollista että noita pätkiä tulis nettiin myöhemmin? Miksei muuten Suomen Kesyrottayhdistystä ole kysytty tonne?

  VastaaPoista
 5. Tässä on nettilinkki, jos et pääse paikan päälle. https://connectpro.helsinki.fi/rottaseminaari/

  VastaaPoista
 6. Onko tämä suora vai voiko katsoa myöhemminkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, on niin hankala ajankohta töiden suhteen. Varmaan moni haluaisi nähdä myös seminaarin alkupuolen!

   Poista
 7. Muokattu juttua lisäämällä linkki diaesityksiin ja EHK:n blogiin sekä poistettu seminaariin ilmoittautumislinkki.

  VastaaPoista