Kuka ja mistä kirjoitetaan?

Muokkaus 31.12.2015: Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä on toistaiseksi lopetettu. Sari Salminen jatkaa kirjoittamista eläinten hyvinvointiasioista blogissa osoitteessa elikoista.com

Olen eläinsuojeluasiamies Sari Salminen. Aiemmin o
len toiminut pieneläinlääkärinä eläinsuojeluyhdistyksessä, eläinsuojelusäädösten valmistelijana maa- ja metsätalousministeriössä (MMM) sekä eläinsuojelun valvonnan ohjaajana Elintarviketurvallisuusvirastossa (Evira).

Blogissa kirjoitan eläinten suojelusta ja hyvinvoinnista sekä niihin liittyvistä asioista. Ajatuksena on herättää keskustelua sekä edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia koko yhteiskunnassa. Eläinsuojeluasiamiehen tehtävät löydät sivun alalaidasta.

perjantai 24. tammikuuta 2014

Lapsiasiavaltuutetun toimistossa

Olen ollut tämän viikon henkilökierrossa lapsiasiavaltuutetun toimistossa Jyväskylässä. Eläinsuojeluasiamiehen tehtävät vastaavat suurelta osin lapsiasiavaltuutetun tehtäviä ja ainoastaan tehtävän kohteena oleva taho on eri. Lapsiasiavaltuutettuna on alusta alkaen toiminut Maria Kaisa Aula. Lapsiasiavaltuutetun toimistolla asustelee työntekijöiden lisäksi myös Sisu-niminen pehmokissa, joka kiertää kouluissa eri puolilla Suomea "juttelemassa" lasten kanssa heidän oikeuksistaan.

Eläinsuojeluasiamies ja lapsiasiavaltuutettu ovat ainoita erityisvaltuutettuja tai -asiamiehiä, joiden tehtävänkuvaan ei kuulu yksittäistapausten hoitaminen tai niihin kannanottaminen. Eivätkä he tai heidän toimistonsa tee valvontatyötä omalla sektorillaan. Kansalaisten yhteydenotot ja niiden työllistävyys ovat keskusteluttaneet paljon viime aikoina nimenomaan lapsiasiavaltuutetun työn osalta. Ne ovat tärkeitä tiedon saamisen kannalta, vaikkei niissä esiin tuotujen asioiden ratkaiseminen kuulukaan valtuutetun toimiston tehtäviin.

Lapsen ja hevosen kohtaaminen

Lapsiasiavaltuutettu on lapsen äänen vahvistaja ja edistää lapsen oikeuksien toteutumista. Eläinsuojeluasiamies taas puhuu eläinten puolesta ja edistää eläinten hyvinvointia yhteiskunnassa. Tärkeinä keinoina toimivat päättäjiin vaikuttaminen ja tiedon jakaminen.

Oli todella mukavaa tutustua lapsiasiavaltuutetun toimiston henkilökuntaan, joka on ryhmä työhönsä sitoutuneita ja työstään kiinnostuneita ja innostuneita ihmisiä. Lasten oikeuksien tiedottamisen ja vaikuttamisen työkenttä on myös todella laaja. Olin todella vaikuttunut heidän aikaansaannoksistaan ja sain muun muassa osallistua viime metreillä olevan lasten hyvinvointi-indikaattoreiden raportin läpikäymiseen. Se oli erittäin mielenkiintoista.

Koen, että vierailuni lapsiasiavaltuutetun toimistossa antoi minulle paljon. Sain monia vinkkejä oman tehtäväni hoitamiseen niin vaikuttamisen kuin viestinnän osalta. Ajatuksia herätti myös se, miten voisi hyödyntää resursseja toimiston ulkopuoleltakin. Yhteistyötahojen kartoittaminen jatkuu omalta osaltani.

Kiitos, että sain tutustua teihin ja työhönne Maria Kaisa, Raija, Pirkko-Liisa, Merike, Terhi, Kaisa ja Satu!

3.2.2014 Lisätty linkki Lasten sivuille, josta löytyy haastatteluni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti